Grijă mare la tentațiile sezonului de vară

 Foarte multe persoane se preocupă în ziua de azi de sănătatea și aspectul lor și încearcă astfel să aibă o alimentație cât mai echilibrată și să facă cât mai multă mișcare. Astfel de lucruri pot fi realizate atât vara cât și iarnă însă există și multe situații în care pur și simplu renunțăm pentru o scurtă perioada de timp la toate acestea în favoarea a ceva ce este de-a dreptul irezistibil. De la mâncăruri și băuturi la dulciuri și diverse activități care ne pot dauna bunei funcționari a organismului nostru dar cărora pur și simplu nu le putem spune nu.

Deși există unele alimente ce pot fi consumate oricând, putem spune că cele mai multe sunt specifice verii, când ne putem bucură fără nicio problema de ceva rece și mai ales de înghețată, un deșert indradit atât de cei mici cât și de cei mari. Desigur, în cazul acesteia, că și a altor alimente, consumate cu moderație nu ne vor afecta însă dacă avem un stil de viață sedentar, fără ceva activități fizice și mișcare și facem excese alimentare des fără îndoială că nu ne va ajută cu nimic bun.

Din fericire, vara este unul dintre sezoanele în care ne permitem să dezvoltăm și mai multe activități în aer liber și astfel, chiar și la orele 7 sau 8 dimineață putem realiza o sesiune de alergare sau exerciții cardio care să ne pună mai bine în mișcare și să ne ofere energie pentru întreagă zi.

Există unele persoane care iau sfaturile medicilor prea în serios chiar dacă acestea fac referire doar la a nu face excese. Este mai degrabă vorba despre echilibrarea balanței astfel încât chiar dacă astăzi vrem neapărat să ne răsfățăm, să ținem cont de asta și să încercăm să nu facem din asta un obicei ci mai degrabă să ne gândim ce putem face astfel încât să rămânem la fel de sănătoși și în formă.

 Chiar și vara putem răci, mai ales când bem prea multe lichide foarte reci, petrecem timp afară când bate vântul sau plouă sau stăm în spații închise cu aer condiționat pornit. Și din puntul de vedere al multor persoane, este chiar mai greu de suportat să se întâmple asta vara decât iarnă. Așadar, este bine să ne gândim ce consumăm și când consumăm precum și hainele pe care le purtăm și locurile în care ne petrecem timpul.

Este într-adevăr un anotimp frumos și plin de lucruri pe care le putem face și le putem încerca, unele deja cunoscute, altele noi dar este de asemenea important să avem grijă de sănătatea, bună dispoziție și aspectul nostru.