Bursa de Valori Bucuresti incheie un acord de cooperare pentru educatie financiara cu Universitatea de Vest din Timisoara

[ad_1]

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) este un promotor puternic al educatiei financiare in randul studentilor, absolventilor si tinerilor profesionisti, prin toate proiectele educationale pe care le-a dezvoltat in parteneriat cu entitati specializate in domeniu. 

Demn de luat in seama: Parteneriatul dintre Bursa de Valori Bucuresti si Universitatea de Vest din Timisoara (UVT) incheiat astazi are ca scop ancorarea viitoarelor generatii de studenti si absolventi in realitatea economica in care traim prin facilitarea accesului acestora la informatii legate de economisire, investitii sau antreprenoriat.

„Studentii sunt tot mai atenti la legile de functionare ale macroeconomiei si la mecanismele economiei reale. Cultura financiara este mai importanta ca oricand, iar noii absolventi pe care Universitatea de Vest ii formeaza, mai ales pentru meseriile viitorului, primesc un pachet substantial de informatii din domeniul financiar, de acum si prin parteneriatul dintre UVT si Bursa de Valori Bucuresti”, a declarat Prof. univ. dr. Marilen Gabriel PIRTEA, Rectorul Universitatii de Vest din Timisoara.

„Ne dorim ca prin acest parteneriat sa punem bazele unei generatii de studenti cunoscatori in administrarea finantelor proprii. Fie ca vorbim de participarea specialistilor Bursei de Valori Bucuresti la cursurile si conferintele organizate de Universitatea de Vest din Timisoara, de workshopuri educationale, sau de alte proiecte speciale pe care le vom derula impreuna cu Universitatea, speram ca prin acestea sa ii echipam pe studenti cu informatiile si abilitatile de care au nevoie pentru a-si gestiona banii in mod eficient. Din nefericire, fara educatie financiara, deciziile noastre financiare si actiunile pe care le intreprindem nu au o baza solida pentru succes. Dezvoltarea de parteneriate educationale strategice cu universitatile din tara este una dintre preocuparile Bursei de Valori Bucuresti pentru perioada imediat urmatoare”, Adrian TANASE, Directorul General al Bursei de Valori Bucuresti.

Universitatea de Vest din Timisoara  este, alaturi de alte cinci universitati din tari UE (din Italia, Franta, Spania si Portugalia), membra a Retelei de Universitati Europene UNITA, una dintre cele 41 de aliantele academice care constituie universitatile europene de azi, un format de dezvoltare a educatiei si cercetarii promovat de Comisia Europeana. Impreuna, cele sase universitati care constituie Reteaua de Universitati Europene UNITA grupeaza peste 160.000 de studenti si 13.000 de cadre didactice. De la vest la est, UNITA este formata din: Universidade de Beira Interior, Universidad de Zaragoza, Université de Pau et des Pays de l’Adour, Université Savoie Mont Blanc, Università di Torino si Universitatea de Vest din Timisoara. Universitatea de Vest din Timisoara ofera prin cele 11 facultati ale sale peste 160 de programe de licenta, masterat si doctorat.

Articolul Bursa de Valori Bucuresti incheie un acord de cooperare pentru educatie financiara cu Universitatea de Vest din Timisoara apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link